top of page
  • Admin

Noticēt sev, ka vari izdarīt vairāk, nekā sākumā šķiet…

20. maijs – divas iedvesmojošas diskusijas : “Līderis manī” dalībniekiem bija iespēja tikties ar Eduardu Krūmiņu, bet “Dzejas tējnīcas” pulciņam – ar Lieni Šteinu.

Eduards Krūmiņš ir jaunietis, kurš jau no sešpadsmit gadu vecuma vadījis dažādas nodarbības – jauniešu attīstības programmā “Go Beyond” no dalībnieka izaudzis līdz programmas vadītājam, pašlaik ir “Training Lab” jaunākais treneris. Viena no Eduarda vērtībām – nacionālās identitātes stiprināšana. Uzrunājot projekta “Līderis manī” jauniešus, Eduards akcentēja, ka mērķu sasniegšana līdzinās futbola spēlei ar mērķi – trāpīt vārtos. Skola ir vide, kur atļauts mācīties un kļūdīties, bet darbā ir “jātrāpa uzreiz vārtos”. Lai trāpītu vārtos, ir vajadzīgs treniņš – kā šis projekts, kurā esam iesaistījušies. Līderība kļūst nepieciešamāka ar katru dienu – ir jāattīsta spēja uzņemties atbildību, sadarbības prasmes, kritiskā domāšana, stresa noturība, emocionālā inteliģence. Lai izmantotu dzīves piespēlētās iespējas, vajag teikt – jā – arī tad, kad šaubies. Svarīgi atrast laiku arī tieši sev. Eduarda 3 ieteikumi : garas pastaigas, balta lapa (dienasgrāmata), atgriezeniskā saite pēc konkrētiem notikumiem.

Vakarā “Dzejas tējnīcā” viesojās Liene Šteina (Kuzmina), kopā ar mūsu radošo pulciņu pārrunājot rakstīšanas nianses, mūzas klātbūtni un lasot savus dzejoļus. Arī Liene ir domājusi par krājuma izdošanu, jo dzejoļu ir daudz – jau no skolas laikiem, bet Liene neraksta publikai, tā ir saruna ar sevi. Atkalredzēšanās prieks kopā ar dzejiskām noskaņām atsauca atmiņā “Dzejas ruporu” septembra Dzejas dienās, kad Liene pie mums viesojās šajā pasākumā un ieintriģēja ar saviem dzejoļiem un atklāto sarunu ar jauniešiem un pēc kura tapa ideja par “Dzejas tējnīcu” – paldies visiem, kas gada laikā iesaistījās, uzmundrināja un dalījās ar savu radošo dzirksti, veidojot savstarpēju pievilkšanās spēku. Lai vasara ir gan atpūtas, gan iedvesmas laiks, lai daudz saules stariņu iekrīt JŪSU sirdīs!

61 views

Recent Posts

See All
bottom of page