5. decembrī bija pienākusi kārta 5. - 9.klašu komandām sacensties ēdienu gatavošanas konkursā Interreg projektā "Zaļš un veselīgs sabiedriskās ēdināšanas risinājums pašvaldību skolām un bērnudārziem lauku teritorijās" (Green and healthy public catering solution for municipal schools and kindergartens in rural areas - Green School Dining).
Šoreiz jau pannās sprakšķēja gaļa, cepeškrāsnīs tapa čipsi un sacepumi, katliņos garšīgi burbuļoja zupa. Skolēni, izmantojot vietējos, sezonālos produktus, gatavoja savas firmas receptes, kuras vērtēja žūrija ar "īsto Latvju saimnieci" Signi Ezeriņu priekšgalā.
Kā jau konkursā, svarīgs bija viss - gan darbu sadalīšana komandā, gan pagatavošanas laika uzmanīšana, gan droša un pārliecinoša sava ēdiena prezentēšana.
Žūrija lēma, ka 2.kārtā skolu pārstāvēs 6. klases komanda - Lorena Grantiņa, Sofija Libeka un Dženija Maļinovska.
Comments