top of page

2015./2016.m.g.

9.klases izlaidums

9.klases izlaidums - skatuves noformējums
9.klases izlaidums

Vasaras talantu skola

No 6.jūnija līdz 10.jūnijam skolā notika Vasaras talantu skola, kura tika organizēta jau otro gadu. Tika gan apgleznoti akmeņi, gan ceptas pankūkas Rideļu dzirnavās. 

Vasaras nometne dalībnieki sporta zālē
Vasaras nometne

Sveicam mūsējos novada apbalvošanas pasākumā

Kandavas novada izglītības iestāžu audzēkņu un pedagogu apbalvošanas pasākumā, kurā audzēkņi un pedagogi tika godināti  par sasniegumiem starptautiskās, valsts un reģionu olimpiādēs, mācību priekšmetu konkursos, skatēs, sporta sacensībās un zinātniski pētniecisko darbu konferencēs 2015./2016.mācību gadā, piedalījās arī mūsējie - novada olimpiāžu laureāts, valsts ZPD konferences dalībnieks Ēriks Ieviņš (skolotājas Mārīte Rozīte, Liesma Kuzmina, Līga Pūķe, Dina Melne un Elita Lavrinoviča), šķēpmetēji Ivo Dans Kleinbergs, Ralfs Renārs Kaņeps, Amanda Kuļijeva, Everita Bukovska (skolotāja Elvīra Juhņēviča), daiļrunātāja Melita Leitlande (skolotāja Dace Kulmane), pētniece Parisa Anna Kaņepe (skolotāja Anita Nikolajenko), mazo formu uzvedumu konkursa laureāti:  Selīna Margarita Bogdanova, Sintija Bondarenko, Sintija Ulmane, Krišs Treikals, Anastasija Balkovska, Sintija Didrihsone, Beāte Fabjančika, Adriana Gerharde, Vanesa Solovjova, Elīza Helēna Kerna, Ieva Rodzika, Roberts Zauris, Dāvis Daniels Kaņeps, Ģirts Alberts Celmiņš, Lote Loreta Makovska, Evelīna Kleinberga, Beāte Stivriniece, Imants Hadaņonoks, Ketija Zorge (skolotāja Sandra Aukšmukste), AWARD programmas dalībniece Paula Priede (skolotāja Jana Kašlaja, JIC "Nagla")

Apbalvošana
Apbalvošana novadā
Apbalvošana
Apbalvošana

Veiksmi divpadsmitajiem!

28.maijā mūsu divpadsmitie rīkoja atvadas no skolas. Eksāmeni nokārtoti, darbi padarīti, tagad tik atliek sagaidīt sertifikātus un aidā - lielajā dzīvē! Bet pirms tam var izdancināt skolotājas un meitenes. 

12.klases izlaidums
12.klases izlaidums

Kandavas svētki

28.​maijā svinējām Kandavas svētkus un noslēdzām mācību gadu. No rīta klasēs bija audzināšanas stundas, bet pēc otrajām brokastīm devāmies svētku gājienā - izcils mācību gada noslēgums.  Tā kā mūsu dziedātāji piedalījās E.Račevska koncertā Skrundā, tad koncertā šogad no mūsu skolas piedalījās tikai sporta deju dejotāji un reperis Otto. :) 

Kandavas svētki
Kandavas svētki
Kandavas svētki
Kandavas svētki

Cāļus skaitām pavasarī

27.maijā atzīmējām savus mācību sasniegumus. Jau no paša rīta plkst. 10:00 skolas svinību zālē pulcējās 1. - 4.klašu skolēni, mazliet vēlāk pēcpusdienā suminājām 6. - 12.klašu skolēnus un skolotājus. Bet 18:00 skolas zālē uz pateicības vakaru tikās mūsu olimpiešu vecāki un skolotāji. Pavisam kopā 112 skolēni tika sveikti ar diplomiem par uzvarām mācību priekšmetu olimpiādēs, skatēs un konkursos, sporta sacensībās, ​ar Zelta un Sudraba liecībām par labiem mācību sasniegumiem. Katrā klašu grupā skolēns ar visaugstāko vidējo atzīmi, ieguva direktores prēmiju. Šajā mācību gadā visaugstākie mācību sasniegumi bija Ditai Hadaņonokai, Beātei Betai Makovskai, Margaritai Selīnai Bogdanovai un Ērikam Ieviņam

Pateicības diena
Pateicības diena
Pateicības diena
Pateicības diena

Lepojamies ar​​:

NordPlus vizīte Dānijā

No 21. līdz 27. maijam desmit Kandavas internātvidusskolas skolēni un divas skolotājas Nordplus projekta ietvaros viesojās Dānijā, kur piedalījās gan sporta nodarbībās, gan angļu valodas stundās. Skolēni atzina, ka bija grūtības iesaistīties diskusijā un izteikt viedokli par sarežģītākiem jautājumiem. Ir valodas zināšanas, bet trūkst komunikācijas prasmes un šeit pr​​​oblēma ir dzimtajā valodā, skolēni maz lasa, trūkst argumentēšanai nepieciešamo faktu. Sadarbības mērķis bija paplašināt jauniešu zināšanas par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu kultūras, nodarbinātības un izglītības iespējām. 

Projekta komanda Nord Plus Dānijā
Projekta komanda

Noslēdzies makulatūras vākšanas konkurss "Palīdzēsim kokiem"​​

20.maijā Laumas dabas parkā ​​tikās makulatūras vākšanas konkursa “Palīdzēsim kokiem” dalībnieki. Šogad piedalījās bērni un jaunieši no astoņām pilsētām un novadiem, kas atrodas SIA “Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrības “Piejūra”” reģionā, savācot 168 640 kg vai turpat 169 tonnas makulatūras, tādējādi no nociršanas pasargājot 2361 kokus. Šajā konkursā piedalījās arī mūsējie un ieguva 4. vietu par savāktajiem 8100 kg​

Esi aktīvs bez atkarībām 2015!

16.maijā Kandavas internātvidusskolā tikās novadu skolu skolēni, kuri piedalijās konkursā Kandavas novada skolu 7. - 8. klašu kolektīviem „Esi aktīvs - bez atkarībām! 2016”. Kandavas internātvidusskolu pārstāvēja 7.a klase un audzinātājas Dace Kulmane un Natālija Čikunoviča, kā arī 8.a klase un audzinātājas Vita Eglīte un Mārīte Rozīte.  7.a klase ieguva veicināšanas balvu par iepazīšanās plakātu, bet 8.a klase - par video "Mums izdodas!" Abas klases varēja doties atpūtas braucienā uz Līvu akvaparku. 

Esi aktīvs bez atkarībām sveikšana
Esi aktīvs bez atkarībām
Esi aktīvs bez atkarībām komandas
Esi aktīvs bez atkarībām KIVS komanda

Pēdējais Zvans

Pēdējais Zvans
Pēdējais Zvans

Dziedošo ģimeņu koncerts māmiņām

Jau par tradīciju ir kļuvis Māmiņu dienu atzīmēt ar dziedošo ģimeņu koncertu. Kā teica pasākuma organizētāja mūzikas skolotāja Inta Pakalns - Paleja, tad mūsu bērniem ir vismaz divas ģimenes: viena ģimene, kura mazo samīļo vakaros vai nedēļas nogalēs, otra - kura māca un rūpējas par viņiem darba dienās. Tāpēc koncertā piedalījās gan muzicējošās ģimenes - māsiņas Lapiņas, Barkānu ģimenes ansamblis, dziedošās Neicinieku ģimenes meitenes, gan skolas dziedošie kolektīvi un solisti - Andis Olbiks un Agnis Otto.

Koncerts māmiņām
Koncerts māmiņām
Koncerts māmiņām
Koncerts māmiņām

Liepājas Goda teātra izrāde "Dērbijas vergi"​ KIVS

9.maijā plkst.1035 ir iespēja noskatīties Liepājas Goda teātra viesizrādi "Dērbijas vergi". Izrādes pamattēma ir mīlestība. Stāsts par diviem jauniešiem, kuri nolemj doties cīņā ar pasauli uz Angliju, taču, sastopot apstākļus un pazemojumu, cīnoties par un ap naudu, sāk graut to, kas viņiem jau ir – pats būtiskākais – savstarpējā sapratne un mīlestība. Stāsts par cilvēka cīņu ar naudu un to, cik tālu viņš var aiziet, pēc tās dzenoties un neskatoties apkārt. 
Izrādes galvenais avots ir patiesi notikumi, reāli cilvēki un īstas sajūtas, kas piedzīvotas svešumā pavadītajā laikā.      
Lomās: Anete Berķe un Kaspars Kārkliņš
Bilde - Varis Siliņš, skaņa - Emīls Dreiblats

Ieeja - 3,00 €

Matemātikas nedēļas pasākumi

No 25. - 29.aprīlim skolā norisinājās matemātikas nedēļa 5. - 8.klasēm. Skolēni iesākumā izlozēja, kurā komandā startēs. Rezultātā katrs skolēns piedalījās konkursā, kuros uz jautājumiem bija jāatbild, izmantojot balsošanas pultis. Pavisam konkursā piedalījās 27 komandas 4 kārtās, no kurām katras klašu grupas labākā komanda tika izvirzīta fināla cīņai. Sīvā cīņā 1.vietu ieguva 6.klašu komanda. Apsveicam! Godpilno 2.vietu ieguva 5.klašu komanda, 3.vietu - 7.klases, bet 4.vietu - 8.klašu komanda. 

Matemātikas nedēļa

Koncertā "Raibā virpulī"

28.aprīlī Kandavas kultūras namā notika solistu un duetu koncerts, kurā piedalījās arī mūsu skolas skolēni. Priecājāmies par Roberta Jansona, Loretas Lotes Makovskas un Agņa Otto radošumu un drosmi. Tā tupināt! Pasākuma vadītājas arī bija mūsējās - Vanesa Solovjova un Sintija Bondarenko no 7.a klases. 

Koncerts Raibā Virpulī
Koncerts
Koncerts Raibā Virpulī
Koncerts Raibā Virpulī

Skolēnu deju festivāls "Sadejojam Kandavā"

26.aprīlī mūsu deju pulciņu dalībnieki piedalījās novada deju festivālā. Kolektīva vada skolotāja Agita Pētersone.

Sadejojam Kandavā

Apsveicam!

Ēriku Ieviņu un viņu skolotāju - zinātniski pētnieciskā darba vadītāju Mārīti Rozīti ar iegūto Atzinību 40.skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferencē. Darbs „Biogāze - alternatīvs enerģijas veids” tika prezentēts Zemes zinātnes sekcijā. 

 

 

Konferences atklāšanā Izglītības ministrs Kārlis Šadurskis pasniedza Izglītības un zinātnes ministrijas Pateicības rakstus skolotājiem, LU mācībspēkiem, reģionu SZPD organizētājiem par ieguldījumu un sasniegumiem skolēnu zinātniski pētnieciskā darbībā.


Arī mūsu skolas ģeogrāfijas skolotāja Mārīte Rozīte tika apbalvota ar Izglītības un zinātnes ministrijas Pateicības rakstu.

Mūsējie matemātikas konkursā "Kopā gudrāk" 

21.aprīlī Cēres pamatskolā pulcējās 7. klašu komandas no visām Kandavas novada skolām, lai piedalītos matemātikas pasākumā ar nosaukumu „Kopā gudrāk”. Šāda veida konkurss notiek jau sesto gadu pēc kārtas. Mūsu skolu pārstāvēja Anastasija Balkovska, Eva Puriņa, Anna Madara Celmiņa, Sintija Bondarenko un Margarita Selīna Bogdanova.

Kopā gudrāk

Deju diena 2016 "Dzīvā radība ap mums"

Deju diena
Deju diena
Deju diena
Deju diena
Deju diena
Deju diena

Tehnobuss arī Kandavas internātvidusskolā

18.aprīlī mūsu skolas 7. - 10.klases skolēniem bija iespēja piedalīties Tehnobusa nodarbībās. Pati mobilā demonstrāciju laboratorija jeb 18m garais ar tehnoloģijām aprīkotais autobuss “TehnoBuss” ir tikai daļa no apjomīgā projekta, kas veicina skolēnu interesi par inženierzinātnēm. Apceļojot Latvijas skolas, tā mērķis ir skolēnu profesionālās orientācijas un izglītības veicināšana inženierzinātnēs, īpaši mašīnbūvē un metālapstrādē.

Tehnobuss

Apsveicam arī savus mazos pētniekus ar panākumiem!

14.aprīlī mūsu skolā notika Kandavas novada 2. - 4.klašu pētniecisko darbu konference. I pakāpes diplomu un iespēju savu darbu prezentēt staprnovadu konferencē Brocēnos ieguva Parisa Anna Kaņepe „Zirgu valoda”. Apsveicam arī Robertu Jansonu ar II pakāpes diplomu par darbu “Mans mūzikas instruments – saksofons”. Abiem pētniekiem darbus vadīja skolotāja Anita Nikolajenko.

Pētnieki
Pētnieki

Labi panākumi pētnieci​sko darbu konferencē!

7.aprīlī Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolā notika pētniecisko darbu konference 5. - 9.klasēm. Mūsu skolu pārstāvēja 10 skolēni ar 6 pētnieciskiem darbiem. Varam lepoties ar labiem panākumiem, jo 4 no 6 iesniegtajiem darbiem tika novērtēti ļoti augstu:

 

5. - 7.klašu grupā 1.vietu ieguva Vanesa Solovjova “Dzērienu ietekme uz zobu krāsu un veselību”, darba vadītāja Elita Lavrinoviča.  2.vietu ieguva Sintija Bondarenko un Margarita Selīna Bogdanova ar darbu ”Žargonismi mūsu klases skolēnu leksikā”, darba vadītāja Sandra Aukšmukste. 

 

8. - 9.klašu grupā 1.vietu ieguva Evelīna Kleinberga ar darbu „Sajūtu gleznas Ievas Samauskas dzejoļu krājumā “Kā uzburt sniegu”, darba vadītāja Sandra Aukšmukste. 2. vietu ieguva Loreta Lote Makovska un Ieva Rodzika „Apgaismojuma pētīšana Kandavas internātvidusskolas fizikas kabinetā”, darba vadītāja Dace Grosa

Kandavas novada skolu teātru skate

Mūsu vidusskolas radošā "Vārda laboratorija" piedalījās Kandavas novada skolu teātru skatē​​ ar izrādi „ Pirmais sniegs”, kas veidota pēc A.Mekleres lugas motīviem. Lugas līdzautore, režisore Vita Eglīte, režisore, scenogrāfe Irēna Osīte. Luga tika gatavota kā priekšnesums Gredzenu vakaram, bet izdevās tik laba, ka jaunieši kopā ar pedagogiem nolēma piedalīties arī skatē. 

Teātra skate
Teātra skate

Kurzemes reģiona skatuves runas un mazo formu uzvedumu konkurs​​s

Hip - hip - urā mūsējiem runātājiem un aktieriem! 

Mūsu novadā labākais rezultāts Melitai Leitlandei - I pakāpe ar 46,5 punktiem no 50 iespējamiem (skolotāja Dace Kulmane). Tas ir otrais labākais iegūto punktu skaits visā skatē, jo vislabāko runātāju žūrija valstī novērtēja ar 47,2 punktiem. Apsveicam!!! 

 

Kandavas internātvidusskolas 7.un 8.klases skatuves runas pulciņa literārais uzvedums “Skrejpasaka” (režisore Sandra Aukšmukste) ieguva 35 punktus no 40 iespējamiem un I pakāpes diplomu. 

Skatuves runas konkurss
Skatuves runas konkurss

Koru un ansambļu skate

30.martā Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolā notika  Kandavas novada vispārizglītojošo skolu koru un ansambļu skate​, kurā ar labiem panākumiem piedalījās trīs mūsu skolas kori. 

 

2. - 4.klašu un 5. - 9.klašu kori ieguva 1.pakāpes atzinību, bet zēnu koris izcīnīja Atzinību par iegūto 2.pakāpi. Apsveicam! 

Paldies skolotājai Intai Pakalns - Palejai un koncertmeistarei ​Dacei Rumikai!

Koru skate
Koru skate
Koru skate

Lieldienu noskaņas

Lieldienas

Atgriežoties no brīvdienām, ar steigu bija jāsāk gatavoties Lieldienām. Laika bija maz, bet viss notika. Līdz nedēļas nogalei skolā uzradās Lieldienu rotājumi un gaiteņos parādījās zaķu ģimenes, radot prieku gan lieliem, gan maziem. Paldies visiem, kas piedalījās Lieldienu noskaņu radīšanā! 

Bet patiesu prieku sagādāja 12.klases skolnieks Ēriks Ieviņš, kurš Jelgavā Zemgales reģionālajā skolēnu zinātniski pētniecisko darbu 7. konferencē ar savu darbu "Biogāze – alternatīvās enerģijas veids” tika izvirzīts 40. Valsts skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferencei, Rīgā. Ērika darba vadītāja ir ģeogrāfijas skolotāja Mārīte Rozīte. Apsveicam Ēriku un skolotāju Rozīti, kā arī vēlam veiksmi un panākumus Rīgā!

Lieldienas
Lieldienas

Projekta "Skolas ilgtspējīgai sabiedrībai" seminārs

17.martā uz Kandavu bija atbraukuši Ogresgala pamatskolas skolotāji, kuri arī bija iesaistījušies šī projekta materiāla izmēģināšanā. Skolotāji dalījās projekta pieredzē, pārrunāja veiksmes un trūkumus, mēģināja vērtēt Kandavas stiprās un vājās puses ilgtspējīgais attīstības kontekstā, kā arī plānoja rudens kampaņas norisi. Kopīgi tika pavadīta radoša un piepildīta diena. 

Projekta dalībnieki
Projekta dalībnieki

Sudraba gredzenu vakars

Pamazām tuvojas brīdis, kad maija beigās mūsu divpadsmitie pāries nākamajā līmenī, lai turpinātu tālāk īstenot savus sapņus. Tradicionāli martā viņi apliecina savu piederību Kandavas internātvidusskolai, šoreiz parādot pašu uzvesto teātra izrādi pēc A.Makleres lugas motīviem "Pirmais sniegs" un saņemot gredzenus ar piemiņas gravējumu. Lai veicas finiša taisnē - labas sekmes un izturību! Izturība būs noderīga arī klases audzinātājai Irēnai Osītei. 

Sudraba gredzenu vakars
Sudraba gredzenu vakars
Sudraba gredzenu vakars
Sudraba gredzenu vakars

Lai dzīvo projekti!

Nedēļu pirms brīvdienām skolā norisinājās projektu nedēļa. Visa nedēļa tika pavadīta cītīgā darbā - kamēr citi attīstīja savus klašu projektus, tikmēr vidusskolēni un brīvprātīgie no 7. - 9.klasei varēja veidot savus pētnieciskos darbus. Labākie pētnieciskie darbi tika izvirzīti novada pētniecisko darbu konferencei - Evelīna Kleinberga ar darbu "Sajūtu gleznas Ievas Samauskas dzejoļu krājumā “Kā uzburt sniegu”", Sintija Bondarenko un Margarita Selīna Bogdanova ar darbu "Žargonismi mūsu klases skolēnu leksikā" (darbu vadītāja Sandra Aukšmukste), Lorete Lote Makovska, Ieva Rodzika ar darbu "Apgaismojuma pētīšana Kandavas internātvidusskolas fizikas kabinetā", Ģirts Alberts Celmiņš, Imants Hadaņonoks, Roberts Zauris ar darbu "Savācējlēcas pētīšana" (darbu vadītāja Dace Grosa), Vanesa Solovjova ar darbu "Dzērienu ietekme uz zobu krāsu un veselību" (darba vadītāja Elita Lavrinoviča), Elīza Helēna Kerna un Beāte Stivriniece ar darbu "Ķīmiskās reakcijas ātruma atkarība no reaģējošo vielu koncentrācijas nātrija tiosulfāta iedarbībā ar sālsskābi" (darba vadītāja ​Dina Melne
Savukārt piektdiena bijā lielā diena, kad tika prezentēts nedēļā paveiktais. Bija ļoti interesanti!

Projektu nedēļa
Projektu nedēļa
Projektu nedēļa
Projektu nedēļa

Pavasari pievilinot

Lai arī aiz loga vēl tikai februāris, bet tā gribas jau pavasari - krāsas, siltumu un putnu čivināšanu. Tāpēc arī mēģinam pievilināt šo pavasara spozmi, piešķirot gaitenim pavasara noskaņas vizuālās mākslas skolotājas Ineses Gailes vadībā. Šajā darbā iesaistījās daudzi, arī skolas dežurante Ērika Āboliņa. Bez tam mājturības skolotājas Marisja Strāķe un Andra Rozenberga aicināja skolotājus piedalīties adīšanas kampaņā - apadīt dažus skolas parka kokus. Arī sākumskolas bērni pievienojās, veidojot krāsainos putnus, kurus iekārt kokos. 

Pavasari pievilinot
Pavasari pievilinot
Pavasari pievilinot
Pavasari pievilinot

Satikšanās mūzikā

26.februārī ​pie mums ciemojās kori no tuviem un tāliem novadiem - Talsu 2.vidusskolas 2. - 4.klašu koris, Ventspils 4.vidusskolas koris "Laudate", Ventpils 6.vidusskolas koris, Rīgas Franču liceja koris "Ziemeļmeita", lai kopīgi ar Kandavas internātvidusskolas 5.-9.klašu kori priecētu klausītājus ar koncertu "Satikšanās mūzikā". Paldies Kandavas kultūras namam par viesmīlību​, nodrošinot koncerta telpas, pārējās aktivitātes notika jau Kandavas internātvidusskolā. 

Satikšanās mūzikā
Satikšanās mūzikā
Satikšanās mūzikā

Skolas ilgstējīgai sabiedrībai

Logo projektam "Skolas ilgtspējīgai sabiedrībai"
Projekta tikšanās

Abas 6.klases ar audzinātājām Intu Neicinieci un Dzintru Mellakaulu, piepalīdzot dabas zinību skolotājai Inārai Saks no decembra līdz martam aktīvi darbojās starptautiskā projektā "Skolas ilgtspējīgai sabiedrībai", kurā aktīvi pētīja vietējās Kandavas kopienas izturētspēju mainīgajos mūsdienu apstākļos.  Skolēni bija izvēlējušies klimata pārmaiņu tēmu, kuras ietvaros izpētīja, cik gatavi esam pārvarēt vētras izaicinājumus. 24.februārī skolā notika skolēnu tikšanās ar dažādu iestāžu vadītājiem - Egilu Dudi (Kandavas domes izpilddirektors), Ivaru Marašinski (Kandavas ceļu valdes loceklis), Rihardu Zariņu (Kandavas pašvaldības policijas priekšnieks), Elitu Lavrinoviču (Kandavas internātvidusskolas direktore).

Projekta tikšanās

Skolu direktoru izbraukuma nodarbība Kandavas internātvidusskolā

17.februārī skolā viesojās skolu direktori izbraukuma nodarbībā "Vadības kompetenču uzlabošana". Nodarbībās piedalījās Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas ​vidusskolas, Rucavas pamatskolas, privātās kristīgās ​pirmsskolas izglītības iestādes ​"Matejs", Liepnas vidusskolas, ​Ugāles vidusskolas, privātās pirmsskolas izglītības iestādes "Ķiparu nams", Kandavas internātvidusskolas direktori. Nodarbības vadīja Anda Pēkšēna no ​Narmadas Tautskolas. ​Kandavas internātvidusskolas un pirmsskolas izglītības iestādes "Zīļuks" pedagogi šo nodarbību ietvaros varēja iepazīties ar vardarbības mazināšanas programmas "STOP" prezentāciju, savkārt ciemiņi - izbaudīt dabas vides estētikas studijas valdzinājumu. 

Direktoru vizīte skolā
Direktoru vizīte skolā

Drošība un vēlreiz drošība

11.februārī  visā Eiropas Savienībā tiek atzīmēta vienotā ārkārtas palīdzības izsaukumu numura 112 diena. ​112 dienas mērķis ir veicināt sabiedrības informētību par to, ka, zvanot uz tālruni 112, iespējams saņemt operatīvo dienestu palīdzību visās ES valstīs. Latvijā vienotais ārkārtas palīdzības izsaukumu numurs 112 darbojas jau 19 gadus.​​

 

Arī mūsu skolas 9. - 12.klašu skolēni piedalījās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kandavas posteņa rīkotajā nodarbībā, kas bija veltīta šai dienai.

Drošības diena kopā ar ugunsdzēsējiem
skatuves runa
skatuves runa
konkurss
konkurss
konkurss
Skolas auglis

Pieminot barikādes

20.janvārī skolēni pulcējās skolas parkā pie ugunskura, lai pieminētu satraucošo laiku pirms 25 gadiem​​, kad iedzīvotāji devās uz Rīgu, lai celtu barikādes  un paustu gatavību turpināt uzsākto valsts neatkarības atjaunošanas ceļu. Tika dzerta tēja un uzklausīti atmiņu stāsti. 

barikādes

Atpūtas telpu atklāšana

18.janvārī pēc ilgi gaidītas remontu un iekārtošanas darbu pabeigšanas tika atklātas atpūtas telpas internātā. Šīs telpas ir paredzētas internāta iemītnieku vakara atpūtai no mācībām brīvajā laikā. Tagad būs iespēja pagatavot sev papildus maltīti naksniņām, vērot televīzijas pārraides vai vienkārši uzspēlēt kādu galda spēli jaukā atmosfērā.

Atpūtas telpas
Atpūtas telpas
Atpūtas telpas
Atpūtas telpas

Viesizrāde Tukumā

Mūsu 6.b klase 14.janvārī ciemojās Tukuma internātpamatskolā ar savu sagatavoto A.Grīnieces ​​​lugu "Mēnestiņa stāsti". Pēc izrādes mūsu aktierus pārsteidza Tukuma internātpamatskolas lielie zēni ar pašceptām, ļoti garšīgām vēja kūkām. Bet vislielākais prieks bija šīs skolas dāvana mūsējiem – kopēja slidošana ledushallē. Pēc pasākuma bija laba sajūta, ka ar savu darbu esam dāvājuši prieku citiem. 

Teātris

Ziemassvētku pasākumi

6. - 12​​​.klašu Ziemassvētku pasākumā "Ulubeles rūķu Ziemassvētki"

Ziemassvētki

1. - 5.klašu skolēni kopā ar saviem audzinātājiem bija sagatavojuši uzvedumu "Smagā soma"

Ziemassvētki
Ziemassvētki
Ziemassvētki
Ziemassvētki

Gatavojoties Ziemassvētkiem

11.decembrī plkst.11.00 skolā notika Ziemassvētku ieskaņas koncerts, kurā izskanēja skaists Ziemassvētku stāsts, kuru bija sagatavojušas skolotājas Inta Pakalns - Paleja un Dace Rumika.

ZS ieskaņa
ZS ieskaņa
ZS ieskaņa
ZS ieskaņa

Gaidot vienus no skastākajiem svētkiem, atjaunotajā mājturības kabinetā tiek ceptas piparkūkas:

Piparkūku darbnīca

Zaļā misija: klimats​

Ceturtdien, 3.decembrī Kandavas internātvidusskolas 10.-12.klašu skolēni savu mācību dienu vadīja, neklausoties zvana skaņās un ignorējot stundu sarakstu. Vidusskolēni, grupās sadalījušies un tikuši pie divām jaunām un gudrām skolotājām Gintas Grīnbergas un Inetas Viļumates, lika lietā savas zināšanas algebrā, fizikā, ķīmijā, ģeogrāfijā, lai piedāvātu savus risinājumus klimata pārmaiņu novēršanai.
Kandavas internātvidusskola ir to 70 Latvijas skolu vidū, kurās šajā mācību gadā notiek tehniski radošās darbnīcas projekta “Zaļā misija: klimats” ietvaros. Šo praktiski izglītojošo programmu nodrošina SIA “ Aspired”, projekta mērķis ir izglītot jauniešus par klimata pārmaiņām. Pēc nodarbībām jaunieši atzina, ka diena bijusi interesanta, pārdomas rosinoša un šādā veidā vēlētos darboties biežāk, šādās nodarbībās tiek saprasts, kā un kur noder tas, ko mācību stundās skolotāji cenšas iemācīt.

klimata nodarbība
klimata nodarbība
Vecāku diena

Attēlos mirkļi no radošajām darbnīcām kopā ar vecākiem, gatavojot Ziemassvētku rotājumus, un Bērnu tiesību inspekcijas lekcijas

Vecāku diena
Vecāku diena

Meiteņu mājturības kabineta atvēršanas svētki

No 23.novembra meitenes varēs apgūt mājturības​ zināšanas un prasmes jaunā un modernā kabinetā. Kā pirmie ar kabinetu iepazinās mājturības un rokdarbu skolotāji. 

Mājturības klases atklāšana

Patriotu nedēļas pasākumi​

LV dzimšanas diena

Cildens mans novadiņš

Kristiānas Krūzes izstādes atklāšanā

Cildens mans novadiņš
Izstādes atklāšana

Lāpu gājienā

Lāpu gājiens
Lāpu gājiens

Šogad īpaši kupli apmeklēts bija Lāčplēšu dienas lāpu gājiens, kurā piedalījās arī mūsu skolas skolotāji un skolēni. 

Lāpu gājiens

Lāčplēša dienas zēnu koru koncerts

Jau daudzus gadus ir tradīcija Kandavas kultūras namā pulcēties zēnu koriem, lai ar dziesmām godinātu Lāčplēša dienu. Kopā muzicēja Talsu, Tukuma, Ventspils un Kandavas zēnu kori. Koncertā piedalījās arī Kandavas internātvidusskolas meiteiņu koris. Pēc koncerta zēni kopā laiku pavadīja sportiskās aktivitātēs.

Lāčplēša dienas koncerts
Lāčplēša dienas koncerts
Lāčplēša dienas koncerts
Koru sporta spēles
Skolas auglis
Skolas auglis

1. - 3.klašu skolēnu jautrības stafetes

Jautrības stafetes
Jautrības stafetes
Jautrības stafetes

Rudens lapu vannas

Rudens lapu vannas
Rudens lapu vannas

Lai izbaudītu rudeni, katra klasei bija uzdevums atnest uz skolu sausas koku lapas, lai vienu gaiteni varētu atvēlēlēt rudens lapu priekiem. Rezultātā skolā ienāca rudens visā savā krāšņumā - ar krāsām, skaņu un smaržām. Galvenie rudens palīgi bija 7.a klase un skolotāja Ināra Saks.

Rudens lapu vannas
Rudens koncerts

​​Skolotājas Intas Pakalns - Palejas vadībā katra klase un arī skolotāji sagatavoja priekšnesumus Rudens koncertam. Koncertu vadīja S.Aukšmukstes sagatavotie vadītāji no 7.a klases.

Rudens koncerts
Rudens koncerts
Rudens koncerts
Rudens koncerts
Ugunsdrošība
Vecāku diena

Attēlos - vecāki, kuri bija atnākuši uz L.Kalvas nodarbību par stresa mazināšanu un mazo klašu kora rudenīgais sveiciens vecākiem:​

Vecāku diena
Vecāku diena

Skolotāju diena

Tradicionāli pirmajā oktobra piektdienā mūsu skolā skolotāji atzīmē savus profesionālos svētkus, bet vidusskolēni tajā laikā izmēģina iejusties skolotāju ādā. 

Skolotāju diena
Skolotāju diena
Skolotāju diena

Jaunais direktors ar savu pedagoģisko kolektīvu

Skolotāju diena
Skolotāju diena
Skolotāju diena
Skolotāju diena

Kafejnīcas atklāšana

Pēc viena mēneša klusuma, kafejnīca ir atkal atvērta apmeklētājiem - nu jau jaunā veidolā. Esiet laipni gaidīti! ;)

Kafe
Kafe

Olimpiskā diena 2015

kross

Literārā orientēšanās Kandavā

Par godu Dzejas dienām 9. - 12.klases skolēniem bija iespēja piedalīties orientēšanās sacensībās, meklējot bilžu atbildes​ uz dotajiem uzdevumiem.  Ieskatam vienas komandas paveiktais - 

Jauniešiem vajadzēja sameklēt bilžu atbildes uz jautājumiem:

 

 

  1. A. Kronvalda aforisms.

  2. Latviešu valodnieka vārds, uzvārds.

  3. Tēls M. Stārastes daiļradē.

  4. Ielas nosaukums -  latviešu literāta pseidonīms.

  5. Ielas nosaukums – Raiņa daiļrades simbols.

  6. Ielas nosaukums – literārais tēls.

  7. Vieta, kur uzņemta filmas „Likteņdzirnas" epizode.

  8. Vieta, kuras nosaukumu veido saliktenis.

  9. Vieta, par kuru ir sacerēta teika.

  10.  Aspazijas mīļākais dzīvnieks.

  11.  R. Ezeras zooloģiskās noveles dzīvnieks, kas attēlots Kandavas ģerbonī.

  12.  Ielas nosaukums – koki, kurus savulaik Tukumā stādījis I. Ziedonis.

  13.  Objekts (atrodas starp tiltu un bijušo radiorūpnīcu), kas minēts Z. Skujiņa stāsta nosaukumā.

  14.  A. Tolstoja pasakas tēls.

  15.  Vieta, kur gūstama vispusīga informācija par mūsu literātiem – novadniekiem.

  16.  Iela – Latvijas novada nosaukums, kas minēts Ausekļa dzejolī „Gaismas pils".

  17.  Spēka simbols latviešu folklorā.​

Mūsu pirmīšu adaptācijas stundas sākušās:​

Pirmīšu adaptācija
Pirmīšu adaptācija

Skolēnus gaidot​ ​​​​

Zinību diena

Sveicam savas skolotājas! 

Balvu ​par mūža ieguldījumu saņēma: 

​​​​

   Biruta Rācenāja ​​​                                                                                        Valda Upeniece

Biruta Rācenāja
Valda Upeniece

Gada skolotājas titulu vidusskolas grupā ieguva Ņina Zalcmane:

Ņina Zalcmane

Skolotāji gatavojas jaunajam mācību gadam

Pavisam tuvu ir jaunais mācību gads un kamēr skolēni vēl nav, ir īstais laiks mācīties pašiem skolotājiem:

Kursi

Savu kvalifikāciju paaugstina sākumskolas skolotāji 

kursi

Dabas vides estētikas semināra nodarbība​​​

bottom of page